Gingivitis is een aandoening in de mond die een moeilijke Latijnse naam heeft, maar toch heel vaak voorkomt. De kans dat u er al wel eens last van hebt gehad is eigenlijk vrij groot. We hebben het hier namelijk over de aandoening die in gewoon Nederlands bekend staat als tandvleesontsteking. Wie last heeft van gingivitis komt daar over het algemeen trouwens snel genoeg achter: gezwollen tandvlees dat in sommige gevallen (spontaan) begint te bloeden, een slechte adem en gevoeligheid in de mond zijn de symptomen die wijzen op beginnende gingivitis. Wanneer dit bij u het geval is dan is het aan te raden om een afspraak te maken met een mondhygiënist, en wanneer u in de Hoeksche Waard woont is dat natuurlijk FRIS! Overigens kan het ook zijn dat het u amper opvalt dat u last hebt van ontstoken tandvlees, en soms wordt dit pas opgemerkt tijdens een controle bij de tandarts
Gingivitis voorkomen
Gingivitis ontstaat in uw mond wanneer de mondhygiëne niet optimaal is. De bacteriën die in de tandplak verblijven krijgen namelijk de kans om zich te vermenigvuldigen en op een gegeven moment gaan ze zich met uw tandvlees bezighouden. Opdat moment is een beginnende tandvleesontsteking (oftewel gingivitis) een feit. Om gingivitis te voorkomen is het dus noodzakelijk dat de gezondheid van uw mond goed in orde is. Dit is niet altijd vanzelfsprekend, maar er zijn wel een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen. Uiteraard is goed en geregeld tandenpoetsen noodzakelijk, en ook regelmatig reinigen tussen de tanden kiezen helpt om het de schadelijke bacteriën in uw mond lastig te maken om uw tandvlees aan te tasten.
Gingivitis behandelen
Ontstoken tandvlees is meestal vrij goed in staat zich weer te herstellen op het moment dat het tandvlees goed en professioneel wordt schoongemaakt. De mondhygiënist bij FRIS kan dit als geen ander, en wanneer u met gingivitis bij ons in de praktijk komt stellen we samen met u een behandelplan op waarbij een aantal behandelingen (indien noodzakelijk) elkaar opvolgen.